Logo van Plausible Analytics

Voordelen van Plausible Analytics

Datum: 01/09/2023

Een privacy-gefocust alternatief

Veel websites gebruiken tegenwoordig Google Analytics, al houdt het alles bij dat de bezoeker doet op de website, en wie de bezoeker is, is het niet altijd ethisch om alles van je bezoeker te weten. Plausible Analytics is een bedrijf binnen Europa die niet hun data verkopen om winst te maken, maar hebben hun product een prijs gegeven. Zo zijn we zelf in beheer van de data, en kunnen bezoekers in vertrouwen je website bezoeken. 

Geen cookie-popup nodig

Volgens de GDPR, CCPA en de PECR privacy regelementen is het nodig om toestemming te vragen als je persoonlijke websitegebruiksgegevens opslaat. Dit is nodig op het moment dat je bijvoorbeeld Google Analytics gebruikt, aangezien het erg veel data opslaat van de bezoeker. Bij het gebruik van Plausible Analytics is dit niet nodig, omdat alle pagina's weergaves, en dergelijke, allemaal wordt opgeslagen zonder dat het terug te leiden is naar een gebruiker. 

Plausible is 'lichter' op de website

De script om Plausible te laden op de website is tot 17x kleiner dan de kleinste Google Analytics script. De script die wordt aangeraden door Google Tag manager is tot 45x groter dan de script van Plausible. Doordat het script zoveel kleiner is, kan de pagina ook sneller laden. 

Het is ethisch tegenover je bezoekers

Er zijn zoveel bedrijven die gebruik maken van Google Analytics, zonder er goed over na te denken, of er over na te denken waarom ze hebben gekozen voor Google Analytics. Door het gebruik van Plausible Analytics is je website sneller, respecteer je de privacy van je bezoekers, en ben je in het beheer van de data zonder dat het wordt doorverkocht.

Bron: Plausible Analytics